Какъв вид маникюр да избереш ?

Не забравяйте, че когато си направите маникюр, това означава не само, че изглеждате по-красива.

0
55

Всички трябва да се грижим за нашите нокти, както се грижим за кожата и косата. Всеки път, когато искате да се поглезите, проверете ноктите си, те също се нуждаят от необходимия маникюр. Не забравяйте, че когато си направите маникюр, това означава не само, че изглеждате по-красива. По време на правенето на маникюр, ноктите ви се лекуват.

Видове маникюр

Има 3 вида маникюр и педикюр, които са следните:

видове маникюр за нокти

Нормален маникюр

Можете да ги наречете основното лечение. Това включва намокряне на ръцете и краката ви в сапунена вода. Този процес помага за омекотяването на мъртвите клетки, така че лесно може да бъдат премахнати. След това ноктите ви ще бъдат обработени, краката ви и стъпалото ви ще бъдат изтъркани. Техника за ноктите също ще приложи лак за нокти, който ви харесва. След това ще се извърши кратък масаж на ръце или крака.

Гел маникюр

Ако търсите дълготраен маникюр, помислете за получаване на този тип. Изпълняват се всички стъпки на основния маникюр. Единствената разлика е прилагането на специален лак, изискващ втвърдяване под UV светлина. Имайте предвид, че този лак често трае по-дълъг ден в сравнение с типичния лак за нокти. Също така е по-малко склонна към изтъркване.

Акрилен маникюр

Акрилните нокти са комбинация от течен мономер и прахообразен полимер. Те създават твърд защитен слой върху естествените ви нокти. Продуктът се втвърдява, тъй като е изложен на въздуха. Акрилът е прозрачен.

Предимства и недостатъци

Нормален маникюр

Предимства:Тези маникюри са тези, които можете да си направите вкъщи. Те са бързи, лесни за работа и лесно се правят само за няколко минути. Те са идеални за момичето, което променя дрехите си толкова, колкото и тя променя решението си.

Недостатъци: Не толкова хубаво нещо за тези традиционни маникюри е, че те са склонни да се чупят и бързо да се износват.

Гел

Предимства: Този маникюр трае около 2 – 3 пъти по-дълго от обикновения маникюр – до 4 седмици. Гел ноктите също така поддържат лъскавия си край, докато не премахнете лак. Не само това, но естествените нокти под гел лак имат тенденция да растат по-дълги поради допълнителната сила.

Недостатъци: Гел лак не се маха лесно. Ако искате да отстраните този гел-маникюр, ще трябва да попиете ноктите си и дори да имате нужда от UV светлина.

Акрил

Предимства:  Ако счупите акрилен нокът, можете почти винаги да го оправяте у дома си. Процесът на премахване е прост и ясен, когато се извършва от професионалист.  Акрилите са много силни. Когато се прави правилно и с правилна грижа за ноктите, те могат да държат много дълго време.

Недостатъци:  Процесът на приложение включва силни химикали и дим – бременните жени се съветват да не използват акрилни нокти по време на бременност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here