8 лесни съвета за красота на ръцете

0
7

Тъй като нашите ръце се използват за извършване на повечето от домакинските работи, те се нуждаят от грижа, за да изглеждат добре и красиви! Изброени са 8 сигурни начина, с които да получите красиви ръце.

1. Овлажнете ръцете си:

10 лесни съвета за красота за ръце

Използвайте качествен хидратиращ препарат за ръце и нанасяйте върху ръцете най-малко три пъти дневно, след като сте ги измили. През лятото се използва лек немазен овлажнител, а през зимата се предполага нещо по-тежко като масло за тяло. Зимите са склонни да изсушават кожата, така че да можете да правите допълнителното овлажняване.

2. Поглезете ръцете:

Отдайте се на маникюр поне веднъж месечно. С маникюр ръцете се почистват, ексфолират и масажират. Това е храната, която вашите ръце получават.

3. Измийте ръцете си:

Когато миете ръцете си, уверете се, че си миете ръцете в хладка вода през цялата година. Твърде топла вода или твърде студена вода има тенденция да повреди кожата. Никога не използвайте обикновен сапун, тъй като той е суров za кожата и лесно изсушава кожата.

4. Измиване:

Почиствайте ръцете си най-малко веднъж седмично с добър ексфолиращ агент, за да се отървете от всяка мъртва кожа. Нямаte време да купите такъв? Направи си у дома. Вземете една чаена лъжичка фина захар и зехтин и го разбъркайте добре със сока от половин лимон. Ако искате да изпробвате нещо различно, добавете една капка от  любимо масло и сте готови! Имате готов за вас ексфолиант.

5. Масаж:

Масажирайте ръцете си през нощта поне пет минути, за да раздвижите кръвта в ръцете си. За много груби ръце смесете овлажняващия с малко вазелин, така че да са защитени през цялата нощ.

6. Защитете ръцете си:

Когато миете ястия или извършвате някаква работа, която позволява на ръката ви да взаимодейства с химикали, мазнини или мръсотия, уверете се, че носите гумени ръкавици, за да защитите ръцете си.

7. Лакирайте ноктите си

Когато лакирате ноктите си, винаги използвайте основно покритие, така че ноктите ви да не са оцветени. Използването на основно покритие също ще помогне на лак за нокти да продължи по-дълго.

Може да прочетете моите съвети за красив маникюрЕсен / Зима 2018-2019 – Тенденции на ноктите и маникюр

8. Защитете кожичките си:

Използвайте качествен кремообразен крем или масло, за да предотвратите изваждането или изсушаването на кожичките. Търсите алтернатива, която можете да направите у дома? Нанесете няколко капки глицерин на ръцете си през нощта поне два пъти седмично и измийте с хладка вода сутрин. Ще се събудите с по-меки ръце.

Автор: Таня Драганова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here